AffinBank sasar transaksi Debit Terus RM50 juta

KUALA LUMPUR 25 Mei – Kumpulan AffinBank me­nyasarkan untuk memperoleh sekurang-kurangnya 30 peniaga Debit Terus dengan nilai transaksi sebanyak RM50 juta menjelang akhir 2018 melalui perkhidmatan AffinBank Direct Debit, atau Debit Terus.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, AffinBank, Kamarul Ariffin Mohd. Jamil berkata, pelancaran perkhidmatan Debut Terus oleh Affin Bank Bhd. (Affin Bank) dan Affin Islamic Bank Bhd. (Affin Islamic) merupakan satu alternatif kepada modul kutipan di bawah penyelesaian Pengurusan Tunai, untuk memudahkan perniagaan dalam pengurusan pembayaran berulang.

Ujarnya, produk baharu tersebut menawarkan kaedah kutipan yang mudah dan cekap untuk peniaga atau organisasi pengebilan yang mana ia membolehkan pembayaran berulang dibuat secara terus dari akaun bank pe­langgan dari pelbagai bank de­ngan satu kebenaran.

Katanya, peniaga boleh me­ngutip pembayaran daripada pelanggan dengan mendebitkan akaun bank pelanggan secara berulang dan mereka juga boleh menentukan masa dan jumlah debit pe­langgan apabila kebenaran un­tuk mendebit terus te­lah di­peroleh.

“Debit Terus adalah lebih efektif untuk peniaga berbanding pembayaran auto debit yang lain. Ia memudahkan urusan penyela­rasan kerana maklumat rujukan pembayaran disediakan,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Tambah Kamarul Ariffin, sistem tersebut dibina dengan infrastruktur pembayaran yang selamat dan peniaga boleh mengutip pembayaran daripada pelanggan di 22 bank yang melanggan kemudahan ber­kenaan.

“Kami bangga menjadi satu daripada 15 bank di negara ini yang menawarkan khidmat Debit Terus, yang akan memudahkan urusan kutipan pembayaran berulang.

“Kami berharap produk ini akan menjadikan urus niaga harian pelanggan kami lebih efisien, mudah, berkesan dan selamat. Sistem ini juga memanfaatkan keseluruhan ekosistem dari perspektif pengurusan pembayaran dan penyelarasan kutipan yang lebih baik,” katanya.

Kemudahan lain di bawah penyelesaian Pengurusan Tunai Bank termasuk Arahan Tetap, FPX dan JomPAY.

Sempena dengan pelancaran perkhidmatan Debit Terus Affin Bank, Kumpulan AffinBank telah bekerjasama dengan Cuckoo International (Malaysia) Sdn. Bhd. sebagai pelanggan Debit Terus pertama kumpulan perbankan tersebut.

Artikel asal Utusan

Tatacara Masuk Rumah Baru

Perkara pertama selepas dapat kunci, bukan cuci rumah dan terus masuk ya. Periksa dulu setiap kecacatan atau kerosakan yang ada di rumah seperti dinding crack, cat tanggal, plaster tanggal, tiles lompong, bocor dan lain-lain lagi.

Kebiasaannya pihak pemaju akan memberi tempoh selama 24 bulan atau 2 tahun untuk kita membuat inspection pada rumah dan kita boleh complaint apa sahaja kerosakan atau kekurangan yang ada baik di dalam atau di luar rumah. Semua ini adalah hak-hak kita sebagai pembeli maka periksalah sebaik-baiknya keadaan di dalam rumah. Tetapi sekiranya anda buat major renovation, maka pemaju takkan bertanggungjawab atas sebarang kecacatan rumah.

PERALATAN :
***Masking tape – Kalau ada retak atau crack terus lekatkan dan tanda.
***Marker Pen – Sebaiknya warna merah. Senang nampak tulisan, nombor dan jenis defect atas masking tape.
***Kertas A4 – Tuliskan senarai kecacatan atau defect tu dengan nombor dan lokasi sekali supaya senang nak cari.
***Kamera / Handphone berkamera – Ambil gambar kecacatan rumah

1. Azan
– Pastikan lepas dapat kunci rumah, lawatilah rumah anda.
– Masuk rumah dengan lafaz basmallah, bagi salam dan pergi tingkat atas sekali, berdiri mengadap kiblat dan azan kuat-kuat bagi satu rumah dengar.

2. Pintu
– Buka dan tutup pintu berkali kali. Periksa juga tombol pintu & kuncinya sekali.

3. Tiles Lompong
– Sila ketuk semua tiles rumah anda satu persatu.
– Tandakan tiles yang kosong dan minta wakil pemaju pecah dan tampalkan yang baru dengan elok.
– Cara nak kenal pasti tiles yang lompong adalah ketuk tiles dengan duit syiling atau pemutar skru. Kita boleh kenal pasti tiles yang lompong (kosong) dan padat.
– Ketuk pada setiap kepingan tile tu dan ketuk keliling perimeter tiles, sebab di tengah-tengah selalunya ada simen, yang tiada simen selalu di bahagian tepi tiles. Biasanya tiles dipasang di dapur dan juga bilik air.

4. Elektrik
– Untuk periksa elektrik, hidupkan suis utama dan periksa satu persatu suis lampu, kipas, soket dan sebagainya.
– Pastikan periksa setiap punca elektrik dan soket.

5. Meter Air
– Apabila meter air sudah dipasang, sila pastikan pili air di rumah anda mengalirkan air dengan dengan sempurna.
– Buka semua pili air anda serentak. Periksa saluran air, toilet bowl, sinki dan sebagainya. Pastikan tiada yang tersumbat.
– Periksa juga kepala paip dan kepala shower. Periksa sambungannya betul, tiada yang tercabut atau pun longgar.
– Buka air kat meter, biar air masuk tangki sampai penuh. Kemudian, periksa keadaan tangki simpanan untuk pastikan tangki tidak bocor.
– Apabila air dah penuh dalam tangki, pastikan bacaan pada meter air tu mesti berhenti. Jika tidak, ada paip yang bocor sebelum air sampai ke tangki.

6. Tingkap dan Sliding Door
– Buka tutup tingkap anda semaksimum mungkin. Pastikan tingkap boleh kunci sempurna.
– Pastikan juga sliding door dapat dikunci dengan rapat.

7. Tangga
– Sila goyang-goyangkan pemegang tangga rumah anda, pastikan ia kukuh. Kadang-kadang ada yang longgar dan bergoyang-goyang.

8. Bilik Air Tingkat Atas Bocor
– Pastikan bilik air tingkat atas tidak bocor. Caranya, ambil binding tape dan sealkan sepenuhnya lubang aliran air keluar.
– Penuhkan bilik air dengan air. Biarkan seminggu. Lepas seminggu, periksa ada kesan air bocor atau tidak di bahagian siling tingkat bawah rumah anda.
– Sekiranya ada, tunjuk dengan wakil pemaju dan sila minta kontraktor pemaju pecah semula lantai toilet tu dan pastikan letak sealer toilet dengan sempurna.
– Selalunya lepas letak sealer ni kena tinggalkan sehari bagi kering. Periksa sealer tu penuh atau tidak.

9. Dinding Retak
-Periksa dinding rumah anda, kalau ada retak sila maklumkan segera.

10. Kunci Semua
-Seterusnya adalah kunci rumah anda, pagar, tingkap, tingkap toilet, sliding door pintu dan segalanya yang memungkinkan akses mudah keluar masuk rumah oleh pencuri kabel letrik.
-Selepas dapat kunci rumah, pemaju takkan bertanggungjawab sekiranya ada berlaku kes kecurian kabel.

Bila dah siap betulkan defect ni, barulah boleh buat renovation rumah dengan senang hati. Sekian.

Post asal https://www.facebook.com/media/set/?set=a.995203230558409.1073741865.100002062234871&type=3

Persembahan slaid ini memerlukan JavaScript.