AffinBank sasar transaksi Debit Terus RM50 juta

KUALA LUMPUR 25 Mei – Kumpulan AffinBank me­nyasarkan untuk memperoleh sekurang-kurangnya 30 peniaga Debit Terus dengan nilai transaksi sebanyak RM50 juta menjelang akhir 2018 melalui perkhidmatan AffinBank Direct Debit, atau Debit Terus.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, AffinBank, Kamarul Ariffin Mohd. Jamil berkata, pelancaran perkhidmatan Debut Terus oleh Affin Bank Bhd. (Affin Bank) dan Affin Islamic Bank Bhd. (Affin Islamic) merupakan satu alternatif kepada modul kutipan di bawah penyelesaian Pengurusan Tunai, untuk memudahkan perniagaan dalam pengurusan pembayaran berulang.

Ujarnya, produk baharu tersebut menawarkan kaedah kutipan yang mudah dan cekap untuk peniaga atau organisasi pengebilan yang mana ia membolehkan pembayaran berulang dibuat secara terus dari akaun bank pe­langgan dari pelbagai bank de­ngan satu kebenaran.

Katanya, peniaga boleh me­ngutip pembayaran daripada pelanggan dengan mendebitkan akaun bank pelanggan secara berulang dan mereka juga boleh menentukan masa dan jumlah debit pe­langgan apabila kebenaran un­tuk mendebit terus te­lah di­peroleh.

“Debit Terus adalah lebih efektif untuk peniaga berbanding pembayaran auto debit yang lain. Ia memudahkan urusan penyela­rasan kerana maklumat rujukan pembayaran disediakan,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Tambah Kamarul Ariffin, sistem tersebut dibina dengan infrastruktur pembayaran yang selamat dan peniaga boleh mengutip pembayaran daripada pelanggan di 22 bank yang melanggan kemudahan ber­kenaan.

“Kami bangga menjadi satu daripada 15 bank di negara ini yang menawarkan khidmat Debit Terus, yang akan memudahkan urusan kutipan pembayaran berulang.

“Kami berharap produk ini akan menjadikan urus niaga harian pelanggan kami lebih efisien, mudah, berkesan dan selamat. Sistem ini juga memanfaatkan keseluruhan ekosistem dari perspektif pengurusan pembayaran dan penyelarasan kutipan yang lebih baik,” katanya.

Kemudahan lain di bawah penyelesaian Pengurusan Tunai Bank termasuk Arahan Tetap, FPX dan JomPAY.

Sempena dengan pelancaran perkhidmatan Debit Terus Affin Bank, Kumpulan AffinBank telah bekerjasama dengan Cuckoo International (Malaysia) Sdn. Bhd. sebagai pelanggan Debit Terus pertama kumpulan perbankan tersebut.

Artikel asal Utusan

Nak air Minuman Yang BERSIH & SELAMAT?

yyLeceh Nak Kena Masak Air Setiap Pagi?
Nak Mudah Dapat Air PANAS, SUAM Atau SEJUK?
Nak Senang Buat SUSU Anak?
Penat Angkut Air Dari Vendor Machine
?

cuckoo-bestbrand_converted-768x576

SEDANG MENJADI FENOMENA DI MALAYSIA KETIKA INI. PENAPIS AIR  CUCKOO YANG KAYA MINERAL DAN BERALKALI RINGAN.

“PERTAMA DI MALAYSIA 
 CUCKOO WATER PURIFIER 
 WITH ALKALINE AND MINERALS “

11

12

Ok sebelum itu, apa kata anda TONTON dulu VIDEO
Tentang PENAPIS AIR CUCKOO di bawah:

KenapaMestiPilihPenapisAirCuckoo-header

✔ Air Alkali. Lebih sihat ( Average ph 7.5 )
✔ Lebih Murah (Serendah RM68/bulan tiada panas sejuk dan RM98 untuk panas sejuk)
✔ Lebih Jimat (Tiada pembaziran air & lebih jimat elektrik)
✔ 37 tahun di Korea dan mempunyai Share Pasaran 75% di Korea
✔ Produk dan Filter Cuckoo 100% dari Negara Korea
✔ Tukar semua filter dalam masa setahun ( 6 Batang Filter )
✔ Mampu milik
✔ Cantik, moden & style
✔ Direct piping; Tak perlu tambah air
✔ Tak perlu angkat air dari Vending Machine
✔ Anak-Anak boleh bawa air bersih dan sihat ke sekolah setiap hari
✔ Tak perlu masak air panas
✔ Tak perlu simpan air dalam peti sejuk lagi
✔ Cuci muka dengan air sejuk CUCKOO..kulit akan licin dan tiada kuman
dan tiada klorin yg mempercepatkan proses penuaan.
✔ Dapat jaga buah pinggang seisi keluarga..
✔ Masak nasi dengan air CUCKOO akan mempercepatkan proses memasak dan nasi tahan pada masa lama.

SERVIS NCS BY CUCKOO

PERCUMA SERVIS SETIAP 4 BULAN

PERCUMA TUKAR FILTER SETIAP 4 BULAN

 

6


TESTIMONI PELANGGAN

13118972_540728356109960_4053352753990843327_n

13151593_540728349443294_4356254756420988246_n

13173654_540728352776627_1896939190257656403_n

13174141_540728442776618_1196665178256709653_n

Klik sini untuk testimoni


JOM MILIKI SEKARANG!!! 

“Penapis Air Cuckoo No. 1 di Korea
Dengan Rekod Jualan Pada Tahun 2014,
2 Minit 1 Unit Terjual”

tempah-sekarang

MODEL-MODEL
PENAPIS AIR CUCKOO

Ada 7 model yang boleh anda pilih
* Klik gambar untuk melihat spesifikasi yang lebih lengkap
* HARGA TERMASUK GST 6%:
Cuckoo-Water-Purifiers-Epic

CUCKOO WATER PURIFIER EPIC

Air Pada Suhu Bilik

Tiada Air Panas Sejuk

Menggunakan Sensor Untuk Keluarkan Air

Jimat Eletrik

HARGA / PRICE :

Harga CASH /EPP : RM2,438.00

Harga Sewa : RM72.08 Sebulan. (Untuk 1 – 3 tahun pertama)

Harga Sewa Beli : RM72.08 Sebulan. (Untuk tahun ke-4 & Ke-5)


Cuckoo-Water-Purifiers-Fusion-Top

CUCKOO WATER PURIFIER FUSION TOP

Air Panas Dan Sejuk

Air Suhu Bilik (Boleh Tutup Suis Air Sejuk)

Masih Boleh Digunakan Walaupun Tiada Letrik.

Jimat Eletrik

HARGA / PRICE :

Harga CASH /EPP : RM3392

Harga Sewa : RM103.88 Sebulan. (Untuk 1 – 3 tahun pertama)

Harga Sewa Beli : RM84.80 Sebulan. (Untuk tahun ke-4 & Ke-5)


Cuckoo-Water-Purifiers-Icon

CUCKOO WATER PURIFIER ICON

Ada Air Panas, Sejuk Dan Suhu Bilik

Penapis Air Paling Canggih (Ada Suara)

Boleh Self Sterilisation

Jimat Eletrik

HARGA / PRICE :

Harga CASH /EPP : RM4452

Harga Sewa : RM120 Sebulan. (Untuk 1 – 3 tahun pertama)

Harga Sewa Beli : RM100 Sebulan. (Untuk tahun ke-4 & Ke-5)


Cuckoo-Water-Purifiers-Grace

CUCKOO WATER PURIFIER GRACE

Ada Air Panas, Sejuk Dan Suhu Bilik

Jimat Eletrik

HARGA / PRICE :

Harga CASH /EPP : RM3,604.00

Belian Hanya Secara Cash Atau
EPP Tanpa Interest. Tiada Pakej Sewa/Sewa beli


Cuckoo-Water-Purifiers-Jazz

CUCKOO WATER PURIFIER JAZZ

Ada Air Panas, Sejuk Dan Suhu Bilik

Penapis Air Paling Canggih (Ada Suara)

Menggunakan Sistem Elektrolisis

Boleh Self Sterilisation

Jimat Eletrik

HARGA / PRICE :

Harga CASH /EPP : RM4,999.00

Harga Sewa : RM160.00 Sebulan. (Untuk 1 – 3 tahun pertama)

Harga Sewa Beli : RM140.00 Sebulan. (Untuk tahun ke-4 & Ke-5)


Cuckoo-Water-Purifiers-Fusion-Stand

CUCKOO WATER PURIFIER FUSION STAND

Ada Air Panas Dan Sejuk

Air Suhu Room (Boleh Tutup Suis Air Sejuk)

Masih Boleh Digunakan Walaupun Tiada Letrik

Jimat Eletrik

HARGA / PRICE :

Harga CASH /EPP : RM4,028.00

Harga Sewa : RM121.90 Sebulan. (Untuk 1 – 3 tahun pertama)

Harga Sewa Beli : RM100.70 Sebulan. (Untuk tahun ke-4 & Ke-5)


Cuckoo-Water-Purifiers-Deluxe

CUCKOO WATER PURIFIER FUSION DELUXE

Ada Air Panas Dan Sejuk

Air Suhu Room (Boleh Tutup Suis Air Sejuk)

Tangki Simpanan Air Yang Lebih Besar

Masih Boleh Digunakan Walaupun Tiada Letrik

Jimat Eletrik

HARGA / PRICE :

Harga CASH /EPP : RM4,500.00

Harga Sewa : RM130.00 Sebulan. (Untuk 1 – 3 tahun pertama)

Harga Sewa Beli : RM110.00 Sebulan. (Untuk tahun ke-4 & Ke-5)

tempah-sekarang


 KebaikanMinumAirBeralkali-header
❶ Nyah-Toksik
Menyah-toksik tubuh anda dari bahan asidik yang terkumpul setiap hari. Ia juga membuang toksin dalam badan yang diserap dari persekitaran, ubatan/dadah, makanan tidak semulajadi dan proses penuaan yang ‘biasa’. Buang asid terkumpul dalam tubuh boleh menyebabkan kondisi kesihatan yang serius. Minum air Alkali setiap hari meneutralkan keasidan dan membasuh bahan asidik pada sel dan tisu.
❷ Hidrat
Hidrat semula tubuh anda. Ini adalah asas kepada kesihatan optimum. Ketika ionisasi, penapis air alkali anda menjadikan air lebih halus (micro clusters) yang membuat ia lebih mudah diserap ke dalam
sel. Ini menghasilkan ‘super-hidrat’ kepada badan anda.

❸ Mengoksigen / Antioxidants

Air Alkali berfungsi sebagai antioksidan, meneutralkan radikal bebas yang merbahaya. Ini kerana, air alkali berupaya untuk mencas elektron, ia boleh meneutralkan dengan berkesan dan memblok kerosakan radikal-bebas terhadap tubuh anda. Air alkali yang diionkan mencari radikal bebas dan menukarkannya kepaa oksigen yang boleh digunakan oleh tubuh badan untuk tenaga dan oksigenkan tisu. Kanser dan sakit lain tidak dapat hidup dalam suasana alkali dan oksigenisasi.

❹ Alkalize Your Body’s pH
❺ Enhance Your Immune System
Source: Body Cleanz

TrendPasaranPenapisAIr-header
Filter-Technology-header-768x446
Kebanyakan Penapis Air yang ada di pasaran masih menggunakan Teknologi Generasi 1 iaitu RO Filter dan Generasi 2 iaitu UF Filter.
Kebanyakan Penapis Air yang ada di pasaran masih menggunakan Teknologi Generasi 1 iaitu RO Filter dan Generasi 2 iaitu UF Filter.
Berbeza dengan Penapis Air Cuckoo. Semua model Penapis Air Cuckoo menggunakan Teknologi Generasi Ke-3 yang terkini iaitu Teknologi Nano Positive.
cuckoo-filter-header
download

 INFO PENTING? 

Kebanyakan Penapis Air Dipasaran adalah Air RO.  Berbeza dengan Penapis Air Cuckoo Yang Menghasilkan
Air Yang Kaya Dengan Mineral Dan Beralkali.

keburukan-Air-RO-768x576

 “Kenapa masih minum Air RO,

 Sedangkan anda mampu miliki

PENAPIS AIR MINERAL BERALKALI 

Cuckoo pada HARGA yang LEBIH MURAH?”

“Anak-anak mesti suka dengan Air Cuckoo ini. Rasanya yang segar dan sedap. Anak-anak pun makin sihat dan cergas bila selalu minum Air Cuckoo ini yang Beralkali dan Kaya Mineral ini.”

Dengan pelaburan serendah RM3.46 sehari, anda dapat beri lebih sentuhan kasih sayang kepada anak-anak anda. Mesti nak kan?

Kini, anak-anak anda sudah mampu minum air yang terbaik untuk kesihatan mereka dan juga sesuai untuk seisi keluarga.

tempah-sekarang

PROMOSI…PROMOSI…PROMOSI!!!

 JIMAT RM265 

(UNTUK TEMPOH WAKTU YANG TERHAD)

Dan Nikmati TAWARAN HEBAT Dari CUCKOO!
.
[✔]   PERCUMA  Pemasangan di Seluruh Malaysia
[✔]   PERCUMA  Penyelengaraan & Servis
[✔]   PERCUMA  Tukar Filter baru setiap 4 bulan
[✔]   PERCUMA  Pemasangan Semula (Jika Berpindah)
[✔]   PERCUMA  FULL WARRANTY termasuk peralatan mekanikal & elektronik jika rosak, pecah atau tidak berfungsi
.
Sangat MUDAH Tau Nak APPLY!
.
[✘] Tanpa Yuran Proses. Jimat RM265.
[✘] Tanpa Caj Pemasangan.
[✘] Tanpa Payslip.
[✘] Tanpa Bank Statement.
[✘] Tanpa Isi Borang Manual.
➡ Nak bayar bulan2 pun boleh. Asalkan ada akaun Bank, dh boleh Apply.
➡ Hanya Perlu Whatsapp ke 011-18632093
➡ Biar Nasir yang uruskan semuanya!

output_nMjoKN

KERJAYA DI CUCKOO

Percaya tak, saya tak pernah terfikir boleh seorang agent jualan untuk sebarang produk. .

Sebab, saya bukan seorang yang pandai bercakap dan *tak pandai* untuk meyakinkan orang. 

Tapi itu bukan alasan utk buat sales. 

Yang penting usaha. Ada usaha, pasti ada ganjaran. 

إن شاء الله 

.

Siapa sangka, dengan asalnya saya menceritakan masalah kewangan sy kepada Shazali Cuckoo, dan hampir nk part time kerja jaga sekolah , beliau ajak sy join #cuckoo dan buat Sales.

.

الحمدلله syukur dengan rezeki yang diberikan, sekarang kehidupan keluarga saya lebih selesa. Anak2 dan isteri nak apa2 boleh la belikan.

.

Kenapa tidak anda? 

Cuba lah mana tahu rezeki anda di sini.

Siapa tahu kan?

Nak jd agent cuckoo?

Wasap 011-18632093

Atau klik link di bawah

DAFTAR EJEN CUCKOO
.

#modalairliur

#takperlumodal

#bukanMLM 

#inicuckoo

#agentcuckoo

#jualpenapisair

#jualpenapisudara

#jualricecooker

#jmg

#jmgroup

#cuckoo

#cuckoomalaysia

7 Kesan Minum Air Putih Ketika Perut Kosong Yang Ramai Tidak Tahu


Umum sedia maklum tentang kebaikan meminum air putih kepada tubuh badan. Namun ramai yang tak tahu kesannya apabila minum air putih ketika perut kosong.
Berikut merupakan 7 kesan minum air putih ketika perut kosong.

1. Buang racun dalam badan

Ketika kita minum air putih, sistem pencernaan tubuh akan berjalan lebih lancar dan alami. Pada waktu malam tubuh memperbaiki diri dan mengeluarkan semua racun dalam tubuh. Kalau minum air putih di pagi hari dalam keadaan perut kosong, racun-racun akan lebih cepat keluar dan tubuh jadi terasa lebih segar. Minum banyak air putih boleh membantu meningkatkan produksi sel-sel otot dan sel-sel darah baru.

2. Meningkatkan metabolisme

Minum air putih ketika perut kosong boleh membantu meningkatkan metabolisme tubuh dan ini akan buat sistem pencernaan jadi lebih lancar. Minum air setelah bangun pagi boleh membersihkan usus, sehingga usus jadi lebih mudah menyerap nutrisi.

3. Jadikan tubuh kekal langsing

Ketahuilah semua racun akan dibuang dan sistem pencernaan jadi lebih baik. Paling best, tak mudah lapar dan nafsu makan boleh dikontrol. Sehingga tubuh boleh tetap langsing sebab terhindar dari godaan makan berlebih.

4. Elak gangguan pencernaan

Gangguan pencernaan disebabkan oleh meningkatnya kadar asam di dalam perut. Ketika minum air putih di pagi hari, kadar asam berlebih ini akan larut. Gangguan pencernaan pun boleh diatasi.

5. Mencantikkan kulit

Dehidrasi boleh menyebabkan munculnya kedut dan pori-pori besar di kulit. Minum 500 ml air putih dengan keadaan perut kosong setiap pagi boleh memperlancar aliran darah di kulit dan membuat kulit lebih bercahaya. Minum air putih sepanjang hari secara berkala boleh membantu tubuh mengeluarkan racun.

6. Cegah batu ginjal

Minum air putih selepas bangun tidur boleh membantu cegah batu ginjal. Semakin banyak minum air putih, makin payah penyakit dan racun nak datang dekat!

7. Baiki sistem imun tubuh

Minum air putih ketika perut kosong boleh bantu menjaga sistem limfa. Sehingga sistem imun tubuh makin kuat dan mengelakkan tubuh dari dijangkiti pelbagai penyakit.

Untuk mendapatkan manfaat dan kesan yang maksima daripada air putih, anda boleh ikuti step mudah ini.
1. Minum 4 gelas air putih setiap pagi yang berisi 160ml ketika perut kosong.

2. Jangan ambil sebarang makanan selama 45minit.

3. Minum air putih sekurang-kurangnya 30minit sebelum makan, tetapi jangan minum air dalam waktu 2 jam selepas sarapan, makan siang dan makan malam.
* Jika masih suka untuk minum 650ml ari putih setiap pagi, boleh mulakan dengan 1 gelas air dahulu.
Kredit: Mingguan Wanita

Apa Kelebihan Penapis Air CUCKOO Berbanding Yang Lain


Ramai yg bertanya apa kelebihan penapis air Cuckoo berbanding brand lain di pasaran. Kami listkan utk memudahkan pemahaman semua.

1. Cuckoo menggunakan technology Nano Positive filter menghasilkan air bermineral dan bebas dari heavy metal CUCKOO water purifier juga menghasilkan air beralkali. Ph 7.5-7.9

2. Bayaran sewabeli cuckoo semakin rendah selepas tahun ke tiga

3. Penukaran filter setiap 4 bulan sekali dan semua filter ditukar baru dlm tempoh setahun. (Tempoh penukaran filter paling kerap dlm pasaran) 

4. Tak perlu deposit untuk pemasangan. 

5. Pemasangan dan penghantaran percuma

6. Percuma kos pindah setahun sekali

7. Tiada cas tersembunyi

8. Percuma tubing maksima 10 meter

9. Permohonan lebih mudah

10. Memerlukan tekanan air yg rendah 5psi berbanding 25 psi utk sistem RO untuk pemasangan

11. tiada pembaziran air seperti sistem RO (proses 4 liter air utk hasilkn 1 liter air minum. 3 liter buang)

12. Tukar 32 batang filter percuma sepanjang 5 tahun. Lebih kerap bebanding yg lain

13. Cuckoo guna stainless steel tank. Sistem pemanasan dan penyejukan lebih pantas. Jimat elektrik. Berbanding yang lain guna plastik & coil pemanas.

14. Proses penapisan pantas. 1 minit hasilkan 3 liter air. Berbanding sistem ro, 1 liter 20 minit. 

15. Servis menggunakan kaedah steam sterillization (mcm hospital)

Berminat untuk Order Cuckoo?

Pm Cuckoo Online Branch

Atau whatapp 

011-18632093 @ 017-7390601

Inilah 5 Kesan Air putih Selepas Bangun Tidur


Inilah 5 Kesan Air putih Selepas Bangun Tidur!

Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh, malahan juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. 

Salah satu waktu yang paling baik untuk minum air putih adalah pada waktu pagi setelah bangun dari tidur. Jangan bagi alasan, anda perlu ‘paksa diri’ untuk minum air putih. Ini adalah sebab-sebabnya:

1. Seimbangkan sistem buah pinggang 

Tubuh memiliki air yang cukup dan terhidrasi akan memaksimumkan fungsi tubuh, seimbangkan cairan dan mencegah jangkitan. 

2. Kulit lebih berseri 

Minum air putih boleh membantu kita menyingkirkan racun di dalam tubuh seterusnya menjadikan kulit lebih berseri. Bahkan, ia dapat membantu membersihkan racun dalam darah. 

3. Langsingkan tubuh

Cuba minum dua gelas air setiap bangun tidur. Rajin-rajinlah minum air pada pagi hari dan boleh meningkatkan metabolisme tubuh sebanyak 24 peratus. 

4. Tambah darah

Ketika anda berasa lesu, pening dan anemia, minumlah air dengan jumlah yang mencukupi. Ia membantu tubuh membentuk sel darah yang baru dan membantu pembentukan sel otot. 

5. Membersihkan usus

Minum air ketika perut kosong membantu membersihkan usus dan membuatnya lebih mudah menyerap nutrisi makanan yang masuk kemudiannya.

Dapatkan pelbagai info sihat dan cantik yang lebih menarik menerusi majalah Mingguan Wanita yang terbaru di pasaran! 

Kain Bersih Vs Kain Buruk


Kalau saya jual kain bersih dgn kain buruk, mana satu awk nk nak beli?

.

.

mungkin ada jawab :

1. saya nk kain buruk, sbb nak buat lap kereta.

.

.

2. saya nk kain bersih, sebab saya nak buat lap pinggan mangkuk kat dapur.

.

.

3. saya nak beli dua-dua sekali. senang saya nk guna bila perlu.

.

.

4. saya tak nak beli. sy dah ada kain bersih dan kain buruk dekat rumah.

.

.

4. saya dah ada kain ni. nanti saya rekomen kawan sy yg tak ada kain bersih atau kain buruk utk beli kat awak ya?

.

.

5. kalau sy beli, ada free gift tak?

.

Kesimpulannya,

.

1. Beli ikut keperluan. Bukan ikut kemahuan.

.

2. tak semua orang akan beli apa yang kita jual.

.

3. walaupun dia tak membeli, kalau dia selesa dgn layanan kita, dia akan bercerita dekat kawan2 lain.

.

3. banyak kita memberi, byk kita akan menerima. 

~ share jika bermanfaat ~

[ Rahsia Ais dan Air Sejuk ]


✎ Air sejuk yang hening dapat menolong pesakit insomnia (sukar tidur) agar dapat kembali tidur seperti biasa.

.
✎ Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan tubuhnya adalah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah lagi jangka panjang.

.
✎ Liputan ais di Antartika (daerah Kutub Selatan) dan Artik (daerah Kutub Utara) adalah pengimbang dasar bumi yang amat panas.

.
✎ Kombinasi dalam bumi yang panas dan luaran bumi yang sejuk adalah rahsia keseimbangan tekanan semula jadi alam yang mengawal graviti dan pergerakan bumi pada paksinya.

.
✎ Ais atau air sejuk dapat mengembalikan memori atau sifat pelupa yang keterlaluan.

.
✎ Ais amat diperlukan mana-mana atlet dalam kecederaan yang tidak disangka-sangka,

.
✎ Air sejuk atau ais kini dijadikan bahan perencat kepada kecederaan yang akut seperti demam panas yang biasanya dihidapi bayi yang mempunyai potensi menghidapi penyakit sawan.

.
✎ Air sejuk adalah terapi yang amat popular sebagai penguat tulang yang patah dengan syarat ia dibalut dengan kain hitam.

.
✎ Air sejuk dalam rahsia cuka adalah sangat baik untuk menguatkan tulang yang patah kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih cepat.

.
✎ Air suam dengan rahsia cuka yang diminum akan melemahkan dan mengecutkan sistem aliran darah yang menjadi penyebab utama terjadinya lumpuh.

.
✎ Makruh mengambil air sembahyang (wuduk) pada suhu yang tinggi atau yang terkena panas cahaya matahari yang pasti akan mengganggu sistem deria pada kulit.

.
✎ Air sejuk secara psikologinya amat ditakuti pesakit yang mengalami gangguan jin atau dikuasai unsur spiritual yang jahat.

.
✎ Air sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah yang amat lembut lagi mengharmonikan.

.
✎ Air sejuk juga dipercayai dapat menguatkan tulang bayi.

.
✎ Air sejuk akan meningkatkan sistem imun yang luar biasa sebagai tenaga pencegahan pelbagai penyakit alahan dan jangkitan.

.
✎ Air sejuk dalam rahsia ais memegang rahsia kepadatan molekul kristal yang paling keras iaitu intan.

.
✎ Air sejuk adalah kuasa penyerap yang amat sesuai dijadikan sistem penghantaran tenaga yang paling cekap sehingga ke dasar sel yang jauh dan menyeluruh.

.
✎ Air sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan semangat yang sudah hilang bagi mereka yang pengsan, gila dan koma untuk kembali sedar.

.
✎ Mandi air sejuk akan menguatkan tulang. Tulang yang berlebihan dengan asid urik akan meningkatkan suhu tulang.

.
✎ Air sejuk lebih stabil molekul atomnya.

.
✎ Air sejuk lebih peka kepada gelombang frekuensi rendah yang dirakamkan melalui niat dalam amalan berwuduk.

.
✎ Air sejuk sesuai dijadikan air penawar kepada orang yang ingin merakamkan bunyi dalaman yang disertai dengan rasa kasih sayang dan keikhlasan.

.
✎ Air kelapa muda bersifat sejuk dan amat baik untuk kesihatan kerana ia berkesan untuk meneutralkan kesan keracunan dan keasidan yang berlebihan di dalam aliran darah. Tubuh secara semula jadi bersifat panas dan ia memerlukan pasangan yang bersifat sejuk.

.
✎ Oksigen dan hidrogen bersifat panas dan ia menguasai bahagian perut. Menjadi suatu kesalahan memulakan amalan pemakanan di waktu pagi dengan unsur yang panas. Minumlah seteguk air sejuk pada awal pagi kerana ia akan menguatkan perut.

.

BELI PENAPIS AIR, JANGAN MAIN BELI JER…


Diantara perkara yang paling penting perlu diambil kira ialah MAINTENANCE selepas beli.. iaitu servis berkala dan tukar penapis..

dari pengalaman admin sendiri.

Sblm ni, admin menggunakan penapis air jenama X.. (x payah mention la ye).. bila hntar servis aje dah kena caj.. bila tukar filter satu filter aje minimum dah RM100++.. Kalo dalam setahun tu mau kena dlm RM600 – RM700 jugak..

Dan setelah 5 tahun pakai, Penapis Air yg admin guna tu ade kerosakan.. admin rasa, dah tiba masanya admin tukar pakai penapis air jenama lain.. Terima Kasih jenama X yg telah berkhidmat dgn admin selama 5 tahun.. 🙂

Admin gugel carik penapis air ape yg bagus dan sesuai dgn bajet yg ade.. (bajet kecik aje.. pasal zaman ekonomi ni kan..) Dari penapis RO hingga lah ke penapis alkali.. dari yg beli cash & tanpa servis susulan, beli cash dan tawarkn servis susulan berbayar hinggalah yg buat secara rental dgn servis susulan..

Admin hampir2 nak register satu penapis air RO dengan cara pembayaran rental(sewa beli).. dah siap dapatkan beberapa ejen utk berurusan dah.. Tetapi dah tertulis Allah nak jumpakn admin dengan produk yang lebih bagus.. Cuckoo..

bersambung… kihkihkih…

Dengan Cuckoo, dengan hanya bayaran NCS (Natural Services Package) serendah RM300 setahun, Anda akan menikmati SERVIS PERCUMA setiap 4 bulan (kire-kire 3 kali setahun), Penukaran FILTER PERCUMA setiap 4 bulan (6 batang filter setahun) dan warranty jika berlaku kerosakan serta faedah2 lain seperti pemasangan bila berpindah dan lain2 lagi…

Dan anda boleh guna penapis air anda ni sampai bila2.. 20 tahun.. 30 tahun.. Cuckoo akan jaga kualiti air anda sama seperti baru dibeli

#sumber : FB cuckoo online kiosk

PM whatsapp admin segera 

011-18632093